1. Gastronomie. V restauraci. Západní nebo východní medicína. Zdraví a nemoci. Slovesné způsoby: podmiňovací a rozkazovací způsob.
2. Gastronomie. Recept na dobrý dort. Ovoce, zelenina, druhy masa, mléčné výrobky. Slovesné způsoby: futur II.
3. Mens sana in corpore sano. V prodejně sportovního vybavení. Slovesný vid - prefixace.
4. Sport a fanoušci. Fanda nebo chuligán. Podstatná jména slovesná - tvoření.
5. Kondice a rekreace. Pasiv - příčestí trpné. Psaní stížnosti.
6. Hledání práce. Pracovní pohovor. Podmínkové věty.
7. Dativ - logický podmět. Skloňování podstatných jmen cizího původu. Psaní zprávy a žaloby.
8. Cestování. Slovesa - přechodník přítomný a přechodník minulý. Užívaní přechodníků v srbštině.
9. Dobrodružství. Balíme se na cestu. Instrumentál prostředku a nástroje. Přechodníky jako přídavná jména.
10. Pověra. Srbská mytologie. Slovosled v srbském jazyce - emfatický a neutrální. Spojky.
11. Zvyky - Velikonoce a Vánoce. Slovosled příklonek.
12. Svátky v Srbsku. Tradice a umění.
13. Veřejné služby. Částice „god“.
Vstupní jazyková kompetence studenta odpovídá stupn í B1 (střední úroveň) Evropského referenčního rámce pro jazyky. Kurz je zaměřen na bezproblémové zvládnutí morfologické paradigmy, transformace nových souvětí, schopnost základních překladů a koncipování jednoduchých textů do srbského jazyka. Po absolvování kurzu student dokáže komunikovat s rodilým mluvčím, rozumí středně náročným textům (čtení a poslech) a také přednáškám svého studijního zaměření. Student dokáže koncipovat text na různá témata v rozsahu 300-400 slov
(esej, žádost, motivační list, formální / neformální mail).
Výstupní jazyková kompetence studenta odpovídá stupni B1 (vyšší úroveň) Evropského referenčního rámce pro jazyky.