Charles Explorer logo
🇬🇧

Second Language from the Area of Studies IV (Slovene)

Class at Faculty of Arts |
AJS5000096

This text is not available in the current language. Showing version "cs".Syllabus

1. Vaření a gastronomie. Recepty, klasická a moderní kuchyně.

2. Móda a trendy.

3. Místo, které mě oslovilo (popis interiéru).

4. Volný čas - sběratelé a spolky.

5. Sport, fotbal a fanoušci.

6. Slovinské tradiční sporty: lyžování, alpinismus (historie, současnost).

7. Opakování gramatiky, procvičování (i písemně).

8. Slovinská fauna a flora.

9. Manželství, svatby, partnerství.

10. Slovinské svátky.

11. Česko-slovinské kulturní styky.

12. Komunismus a demokracie - historické změny, kterých jsme svědci.

13. Opakování a shrnutí.

This text is not available in the current language. Showing version "cs".Annotation

Vstupní jazyková kompetence studenta odpovídá stupni B1 (střední úroveň) Evropského referenčního rámce pro jazyky.

Cílem je rozvíjení jazykové kompetence a zdokonalování vyjadřovacích schopností ve slovinštině. Studenti budou připravováni k vyjádření myšlenek a názorů. Větší část gramatické složky bude věnována syntaktickým jevům. Gramatika bude procvičována zadáváním písemných prací vztahujících se k aktuálně probíranému tématu. Výstupní jazyková kompetence studenta odpovídá stupni B1 (vyšší úroveň) Evropského referenčního rámce pro jazyky.