Charles Explorer logo
🇬🇧

Holiday practical placement in nutrition

Class at First Faculty of Medicine |
B01711

This text is not available in the current language. Showing version "cs".Syllabus

Studenti se aktivně účastní těchto činností pod dohledem pověřené osoby:

1. Sestavování dlouhodobých jídelních plánů pro určené diety

2. Vyhodnocování těchto plánů po stránce energetické a biologické

3. Kontrola správných technologických postupů při přípravě léčebné výživy

4. Spolupráce při realizaci individuálních nutričních opatření

5. Kontrola správné výrobní a hygienické praxe prostřednictvím systému HACCP

6. Samostatná práce s odborným softwarem vybraného zařízení

7. Příprava edukačních materiálů a stravovacích pokynů

8. Seznámení se s ekonomickými požadavky kladenými na přípravu základních diet

9. Studenti budou pracovat s informačním systémem zdravotnického zařízení

This text is not available in the current language. Showing version "cs".Annotation

Pod vedením nutričního terapeuta se student zapojí do činnosti stravovacího provozu - plánování, realizace a hodnocení procesu přípravy léčebné stravy. Pochopí organizační strukturu a fungování příslušného provozu. Uplatní poznatky o stravování, použití poživatin pro přípravu pokrmů a jejich zařazení do léčebné výživy.

Hodnotí správné technologické postupy a úpravu léčebné stravy po stránce chuťové či vzhledové se zaměřením na zachování biologické a nutriční hodnoty pokrmů. Zapojí se aktivně do spolupráce mezi nutričními terapeuty na jednotlivých odděleních a pracovníky stravovacího provozu.

Naučí se samostatně pracovat s informačním systémem zdravotnického zařízení.