Seznámení s pracovištěm a organizací práce
Zásady ochrany a bezpečnosti při práci
Zajištění potravin pro přípravu stravy
Předběžná příprava stravy
Vlastní zpracování pokrmů
Výdej stravy - expedice z kuchyně
- jídelna: výdej stravy, stolování
Skladové hospodářství a administrativa,
Agenda přihlašování ke stravování - stravenky
- zpracování pomocí výpočetní techniky
Hygienické zabezpečení stravování
Předává studentům vybrané poznatky o stravování, použití poživatin pro přípravu pokrmů a jejich zařazení do dietní stravy. Seznamuje studenty s jednotlivými postupy při zpracování potravin do finální podoby pokrmů. Nezbytnou součástí výuky je respektování ochrany zdraví všech účastníků stravování, dodržování zásad osobní hygieny, ochrany a bezpečnosti při práci a zásad požární ochrany studentů.
Student musí znát rozdíly mezi zdravou výživou a dietním stravováním a dokáže hodnotit správné technologické postupy a úpravou po stránce chuťové, vzhledové se zaměřením na zachování biologické a nutriční hodnoty pokrmů, zásady estetické úpravy jídel.