Charles Explorer logo
🇬🇧

Practice in dietary cooking and their application 1

Class at First Faculty of Medicine |
B01728

This text is not available in the current language. Showing version "cs".Syllabus

Seznámení s pracovištěm a organizací práce

Zásady ochrany a bezpečnosti při práci

Zajištění potravin pro přípravu stravy

Předběžná příprava stravy

Vlastní zpracování pokrmů

Výdej stravy - expedice z kuchyně

- jídelna: výdej stravy, stolování

Skladové hospodářství a administrativa,

Agenda přihlašování ke stravování - stravenky

- zpracování pomocí výpočetní techniky

Hygienické zabezpečení stravování

This text is not available in the current language. Showing version "cs".Annotation

Předává studentům vybrané poznatky o stravování, použití poživatin pro přípravu pokrmů a jejich zařazení do dietní stravy. Seznamuje studenty s jednotlivými postupy při zpracování potravin do finální podoby pokrmů. Nezbytnou součástí výuky je respektování ochrany zdraví všech účastníků stravování, dodržování zásad osobní hygieny, ochrany a bezpečnosti při práci a zásad požární ochrany studentů.

Student musí znát rozdíly mezi zdravou výživou a dietním stravováním a dokáže hodnotit správné technologické postupy a úpravou po stránce chuťové, vzhledové se zaměřením na zachování biologické a nutriční hodnoty pokrmů, zásady estetické úpravy jídel.