. Úvod, voda
2. Hlavní živiny - aminokyseliny
3. Hlavní živiny - bílkoviny a významné reakce
4. Hlavní živiny - mastné kyseliny a homolipidy
5. Hlavní živiny - heterolipidy a významné reakce
6. Hlavní živiny - monosacharidy a oligosacharidy
7. Hlavní živiny - polysacharidy a významné reakce
8. Přídatné živiny - minerální látky
9. Přídatné živiny - vitaminy
10. Senzoricky aktivní složky potravin - aromatické látky
11. Senzoricky aktivní složky potravin - barevné látky
12. Antinutriční a toxické složky potravin
13. Aditivní látky v potravinách
14. Kontaminanty potravin
Získání znalostí o chemickém složení potravin, jejich fyzikálně-chemických a biochemických vlastnostech a významných reakcích, které v potravinách probíhají při skladování, kulinárním a technologickém zpracování. Studenti budou seznámeni především se základními složkami výživy, tj. bílkovinami, tuky a sacharidy v jejich rozmanité podobě, ale také s dalšími esenciálními výživovými faktory (vitamíny, minerálními látkami) i látkami antinutričními a toxickými.