Charles Explorer logo
🇬🇧

Traineeship in food technology 1

Class at First Faculty of Medicine |
B02269

This text is not available in the current language. Showing version "cs".Syllabus

Seznámení se s

1.    platnou legislativou o hygienických požadavcích na stravovací služby a se zásadami osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných

2.     předpoklady zdravotně bezpečného zpracování potravin (HACCP)

3.    požadavky na přípravu a podávání pokrmů v rámci zdravotní péče a sociálních služeb (příprava kojenecké stravy, banka mateřského mléka, podmínky podávání pokrmů v      rámci léčebného procesu, tekuté výživy ústy a výživy aplikované gastrickou sondou)

4.    druhovou kvalifikací potravin

5.    základními technologickými postupy přípravy pokrmů ze  základních druhů poživatin

6.    běžnými druhy pokrmů

7.    definovanými dávkami potravin pro přípravu konkrétních pokrmů

8.    informacemi uváděnými na výrobcích

This text is not available in the current language. Showing version "cs".Annotation

Stáž navazuje na teoretické přednášky o chemii potravin. Studenti se seznámí s hygienickými požadavky kladenými na provozy poskytující stravovací služby a s hygienickým zabezpečením provozu a výroby.

Získají znalosti o technologickém zpracování poživatin, o základních technologických postupech a změnách na potravinách, ke kterým při nich dochází. Dokážou specifikovat druhovou kvalifikaci potravin.

Jsou aktivně zapojeni do těch úseků stravovacích provozů, které s jejich znalostmi lze prakticky absolvovat.