Studenti se aktivně účastní těchto činností pod dohledem pověřené osoby:
· Sestavování dlouhodobých jídelních plánů pro určen é diety
· Vyhodnocování těchto plánů po stránce energetické a biologické
· Kontrola správných technologických postupů při přípravě léčebné výživy
· Spolupráce při realizaci individuálních nutričních opatření
· Kontrola správné výrobní a hygienické praxe prostřednictvím systému HACCP
· Samostatná práce s odborným softwarem vybraného zařízení
· Příprava edukačních materiálů a stravovacích pokynů
· Seznámí se s ekonomickými požadavky kladenými na přípravu základních diet
Bude pracovat s informačním systémem zdravotnického zařízení
Pod vedením nutričního terapeuta se student zapojí do činnosti stravovacího provozu - plánování, realizace a hodnocení procesu přípravy léčebné stravy. Pochopí organizační strukturu a fungování příslušného provozu.
Uplatní poznatky o stravování, použití poživatin pro přípravu pokrmů a jejich zařazení do léčebné výživy. Hodnotí správné technologické postupy a úpravu léčebné stravy po stránce chuťové či vzhledové se zaměřením na zachování biologické a nutriční hodnoty pokrmů.
Zapojí se aktivně do spolupráce mezi nutričními terapeuty na jednotlivých odděleních a pracovníky stravovacího provozu. Naučí se samostatně pracovat s informačním systémem zdravotnického zařízení.