Charles Explorer logo
🇨🇿

Prázdninová praxe v nutričním provozu

Předmět na 1. lékařská fakulta |
B02274

Sylabus

Studenti se aktivně účastní těchto činností pod dohledem pověřené osoby:

·         Sestavování dlouhodobých jídelních plánů pro určené diety

·         Vyhodnocování těchto plánů po stránce energetické a biologické

·         Kontrola správných technologických postupů při přípravě léčebné výživy

·         Spolupráce při realizaci individuálních nutričních opatření

·         Kontrola správné výrobní a hygienické praxe prostřednictvím systému HACCP

·         Samostatná práce s odborným softwarem vybraného zařízení

·         Příprava edukačních materiálů a stravovacích pokynů

·         Seznámí se s ekonomickými požadavky kladenými na přípravu základních diet

Bude pracovat s informačním systémem zdravotnického zařízení

Anotace

Pod vedením nutričního terapeuta se student zapojí do činnosti stravovacího provozu - plánování, realizace a hodnocení procesu přípravy léčebné stravy. Pochopí organizační strukturu a fungování příslušného provozu.

Uplatní poznatky o stravování, použití poživatin pro přípravu pokrmů a jejich zařazení do léčebné výživy. Hodnotí správné technologické postupy a úpravu léčebné stravy po stránce chuťové či vzhledové se zaměřením na zachování biologické a nutriční hodnoty pokrmů.

Zapojí se aktivně do spolupráce mezi nutričními terapeuty na jednotlivých odděleních a pracovníky stravovacího provozu. Naučí se samostatně pracovat s informačním systémem zdravotnického zařízení.