Studenti se seznámí s nutričními potřebami u osob z jednotlivých věkových skupin a následně aplikují získané teoretické znalosti při zpracování vhodných výživových doporučení pro vybrané skupiny klientů. Naučí se identifikovat a navrhnout vhodnou nutriční podporu p ři výživových problémech postihujících danou komunitu či vybranou skupinu klientů. Studenti porozumí odlišnostem ve stravování u jednotlivých náboženství. Po absolvování tohoto předmětu se budou orientovat ve výživových intervenčních programech a v problematice humanitární potravinové pomoci. Prohloubí si znalost práce s odborným softwarem a nutričními databázemi.
Výživová doporučení pro dospělou populaci ČR.
Výživové nároky kojenců.
Specifika výživy batolat.
Výživa dětí předškolního věku.
Výživa dětí školního věku a adolescentů.
Výživové nároky těhotných a kojících žen. Podpora kojení.
Specifika výživy seniorů.
Vliv jednotlivých náboženství na stravovací zvyklosti.
Výživové intervenční programy.
Humanitární potravinová pomoc.