Dyslipidemie od A do Z
Jod a poruchy štítné žlázy
Nutrigenetika a nutrigenomika
Biopotraviny, funkční potraviny, geneticky modifikované potraviny
Diabetes mellitus I. a II. typu
Arteriální hypertenze od A do Z
Klouby, kosti, zuby od A do Z
Onemocnění GIT
Specializované nutriční postupy při onemocnění ledvin, močových cest a u dialýzovaných pacientů (Etiologie, klinický obraz, diagnostika, léčebné možnosti, komplikace a prevence u akutního a chronického selhání ledvin, nemoci glomerulů, nefrotického syndromu, vrozených vad, zánětům močových cest, infekčních z ánětů ledvin, kamenů ledvinových i močových. Nutriční postupy a opatření u jednotlivých renálních onemocnění a onemocněních močových cest. Aktuální nutriční postupy při hemodialýze a při peritoneální dialýze. Výživová opatření po transplantaci ledvin. Edukace dospělých, dítěte a osob o dítě pečujících).
Specializovaný nutriční postup při diabetes mellitus (Etiologie, klinický obraz, diagnostika, léčebné možnosti, prevence. Nutriční postupy a opatření při zavedené inzulínové pumpě. Úprava výživy ke stavu a léčbě onemocnění, věku a fyzické aktivitě. Poradenská činnost a spolupráce s diabetologickou sestrou.)
Specializované nutriční postupy v chirurgii (Obecné zásady perioperační výživy. Výživa u pacientů po chirurgických výkonech na zažívacím traktu. Zvláštnosti výživy u dětských pacientů. Perioperační výživa v traumatologii. Perioperační výživa u chirurgických výkonů mimo GIT. Edukace dospělých, dítěte a osob o dítě pečujících)
Specializovaný nutriční postup při dně (Etiologie, klinický obraz, diagnostika, léčebné možnosti, komplikace. Dietní opatření při kombinaci dny s dalšími chorobami. Základní dietní zásady při léčbě a prevenci choroby)
Specializované nutriční postupy při diabetu, dyslipidémii, obezitě, metabolickém syndromu (Etiologie, klinický obraz, diagnostika, léčba. Diabetes jako rizikový faktor kardiovaskulárních onemocnění, diabetická dyslipidémie, diabetes - porucha metabolismu nejen sacharidů, nýbrž i lipidů a proteinů. Výskyt abdominální obezity - základní diagnostické kritérium metabolického syndromu. Výživová doporučení a postupy. Výživový preventivní program).
Specializované nutriční postupy při onemocnění ledvin, močových cest a u dialýzovaných pacientů; při diabetes mellitus; nutriční postupy v chirurgii; při dně; při diabetu, dyslipidémii, obezitě, metabolickém syndromu.