Charles Explorer logo
🇨🇿

Prázdninová praxe v nutričním provozu

Předmět na 1. lékařská fakulta |
B03111

Sylabus

Studenti se aktivně účastní těchto činností pod dohledem pověřené osoby:

Sestavování dlouhodobých jídelních plánů pro určené diety

Vyhodnocování těchto plánů po stránce energetické a biologické

Kontrola správných technologických postupů při přípravě léčebné výživy

Spolupráce při realizaci individuálních nutričních opatření

Kontrola správné výrobní a hygienické praxe prostřednictvím systému HACCP

Samostatná práce s odborným softwarem vybraného zařízení

Příprava edukačních materiálů a stravovacích pokynů

Seznámí se s ekonomickými požadavky kladenými na přípravu základních diet

Bude pracovat s informačním systémem zdravotnického zařízení

Anotace

Pod vedením nutričního terapeuta se student zapojí do činnosti stravovacího provozu - plánování, realizace a hodnocení procesu přípravy léčebné stravy. Pochopí organizační strukturu a fungování příslušného provozu. Uplatní poznatky o stravování, použití poživatin pro přípravu pokrmů a jejich zařazení do léčebné výživy.

Hodnotí správné technologické postupy a úpravu léčebné stravy po stránce chuťové či vzhledové se zaměřením na zachování biologické a nutriční hodnoty pokrmů. Zapojí se aktivně do spolupráce mezi nutričními terapeuty na jednotlivých odděleních a pracovníky stravovacího provozu.

Naučí se samostatně pracovat s informačním systémem zdravotnického zařízení.