Charles Explorer logo
🇬🇧

History of Nutrition

Class at First Faculty of Medicine |
B03294

This text is not available in the current language. Showing version "cs".Syllabus

Jídlo v antice z pohledu archeologie 1, 2

Antická literární tradice o jídle

Rekonstrukce stravy v pravěku

Nejstarší české kuchařské knihy z 16. a 17. století

Stolování v době rudolfinské

České kuchařky 19. století

Omamná vůně Východu aneb dějiny importu koření

Káva, čaj a čokoláda: od léku k poživatině

Anorexie a bulimie v průběhu času

Špitální strava od nejstarších dob do konce 18. století

Historie stravování v pražských josefinských ústavech

Dějiny výuky výživy na českých školách

Pivo, víno, pálenka - dějiny alkoholických nápojů

This text is not available in the current language. Showing version "cs".Annotation

Předmět chronologicky pokrývá témata od pravěku po současnost. Zaměřuje se jak na problémy paleopatologické

(jako je například analýza stopových prvků v kostních pozůstatcích dávných lidí), tak i na otázky ryze historické

(dějiny kuchařských knih, dějiny exotických potravin, institucionální dějiny výuky specializovaných zdravotních sester pro oblast výživy atd.).