Charles Explorer logo
🇬🇧

Special Mikrobiology and Imunology for the Nutritionist, Food allergies

Class at First Faculty of Medicine |
B03507

This text is not available in the current language. Showing version "cs".Syllabus

1. Základy mikrobiologie, správné nutriční postupy z pohledu mikrobiologie.

2. Alimentární infekce bakteriální, virové, mykotické a parazitární, jejich prevence, diagnostika a léčba.

3. Sezónnost výskytu alimentárních infekcí, možné zdroje infekcí a mikrobiálních kontaminací z pohledu behaviorálního, geografického a ontogenetického.

4. Sterilizace, dezinfekce, asepse, hygiena.

5. Souhrn základů imunologie. Slizniční imunitní systém.

6. Imunopatologické reakce a stavy. Zánět.

7. Klinická imunologie a alergologie. Imunodeficience, autoimunita, alergie.

8. Potravinové alergie, definice, etiologie, klinický obraz

9. Potravinové alergie - diagnostika. Histaminová intolerance.

10. Zkřížené alergie. Orální alergický syndrom.

11. Alergie na vybrané druhy potravin.

12. Specializované nutriční postupy při potravinových alergiích, léčebné možnosti.

13. Přecitlivělost na určitý druh obilniny - přechodná. Celiakie.

14. Nutriční postupy u pacientů s jinými imunopatologickými stavy, u imunosuprimovaných pacientů.

15. Shrnutí. Nutrice a imunitní systém, probiotika, prebiotika.

This text is not available in the current language. Showing version "cs".Annotation

Správné nutriční postupy z pohledu mikrobiologie, nutriční doporučení u pacientů s imunodeficiencemi, autoimunitním nebo alergickým onemocněním.