Charles Explorer logo
🇬🇧

History of Nutrition

Class at First Faculty of Medicine |
B92728

This text is not available in the current language. Showing version "cs".Syllabus

1.     Úvodní hodina, doporučená literatura, podmínky absolvování kurzu (Černý)

2.     Jídlo v antice z pohledu archeologie 1 (Alušík)

3.     Jídlo v antice z pohledu archeologie 2 (Alušík)

4.     Antická literární tradice o jídle (Žytek)

5.     Rekonstrukce stravy v pravěku (Smrčka)

6.     Pokrmy a nápoje jako součást terapie raného novověku (Divišová)

7.     Nejstarší české kuchařské knihy z

16. a

17. století (Černý)

8.     Omamná vůně Východu aneb dějiny importu koření (Černý)

9.     Káva, čaj a čokoláda: od léku k poživatině (Černý)

10.   České kuchařky

19. století (Kouba)

11.   Historie stravování v pražských josefinských ústavech (Hlaváčková)

12.   Pivo, víno, pálenka – dějiny alkoholických nápojů (Tomíček)

13.   Anorexie a bulimie v průběhu času (Hrnčiříková)

14.   Udělení zápočtu (Černý)

This text is not available in the current language. Showing version "cs".Annotation

Toto je volitelný předmět pro DSP studenty oboru Dějiny lékařství. Cílem předmětu je přinášet aktuální informace k tématu dějiny výživy pokrývající celé široké spektrum od paleopatologických až po dějiny 20. století.