Charles Explorer logo
🇬🇧

Theoretical and practical approach to plat-based diet

Class at Third Faculty of Medicine |
CCOCB0068

This text is not available in the current language. Showing version "cs".Syllabus

1.  Úvodní hodina, definice různých druhů vegetariánství

2.  Proteiny, tuky ve stravě vegetariánů

3.  Minerální látky ve stravě vegetariánů

4.  Vitaminy ve stravě vegetariánů

5.  Specifické populace: děti

6.  Specifické populace: těhotné a kojící ženy

7.  Rostlinná strava v prevenci onemocnění

This text is not available in the current language. Showing version "cs".Annotation

Cílem kurzu je představit aktuální výzkum v oboru rostlinné stravy a praktické základy racionální rostlinné stravy, včetně nových typů potravin dostupných na českém trhu. Důraz je kladen na evidence-based přístup k informacím a důležitost respektující komunikace s pacientem. Kurz není primárně určen pro vegetariány nebo vegany ani neslouží k propagaci alternativního přístupu k výživě, ale má za cíl dodat podklady pro práci nutričních terapeutů, kteří se s alternativní výživou mohou setkat ve své praxi.

Pro zvládnutí kurzu nejsou třeba žádné předchozí znalosti rostlinné stravy. Veškeré materiály doporučené k dalšímu čtení budou dodány v průběhu kurzu.

Kontakt na vyučující: eliska.selingerova@lf3.cuni.cz

Podpořeno projektem „Zvýšení kvality vzdělávání na UK a jeho relevance pro potřeby trhu práce“ reg.č. CZ.02.2.69/0.0/0.0/16_015/0002362