Charles Explorer logo
🇨🇿

Praxe na oddělení léčebné výživy

Předmět na 3. lékařská fakulta |
CCVOLPV3

Sylabus

- Organizace práce v kuchyni a navazujících provozech

- Technika a technologie skladování potravin a surovin, jejich příprava a technologie zpracování

- Rozdělení jednotlivých úseků pro přípravu stravy v návaznosti na dietní systém

- Časový plán přípravy a expedice stravy

- Základní hygienické nároky na skladování potravin a surovin a dále na jejich přípravu a technologii zpracování

- Používání ochranných pomůcek a prostředků

- Kontrola dodržování hygienických norem

- Dietní systém, individuální diety, doplňky stravy

- Princip plánování jídelních lístků, normování

- Objednávání jednotlivých diet, aktualizace

- Kontrola výživových norem a kvality diet

Anotace

Odborná praxe obeznámí studenty s problematikou zajištění stravování v nemocniční praxi v závislosti na typu příslušného pracoviště.