Charles Explorer logo
🇬🇧

Basics in nutrition

Class at Third Faculty of Medicine |
CNT008P1

This text is not available in the current language. Showing version "cs".Syllabus

• úvod do výživy;• základní složky výživy (makronutrienty, mikronutrienty);• voda a pitný režim;• výživová doporučení;• potravinové pyramidy a potravinové talíře;• spotřební koš a jeho význam;• práce se spotřebním košem, hodnocení pestrosti jídelních lístků ve školním stravování.

Podpořeno projektem „Zvýšení kvality vzdělávání na UK a jeho relevance pro potřeby trhu práce“ reg.č. CZ.02.2.69/0.0/0.0/16_015/0002362

This text is not available in the current language. Showing version "cs".Annotation

Předmět je vyučován v bakalářském studijním programu Specializace ve zdravotnictví - Obor: Nutriční terapie v 1. ročníku. Uvede studenta do problematiky výživy člověka. Důraz je kladen na základní pojmy ve výživě, výživová doporučení na základě potravinových skupin včetně grafického vyjádření (potravinové pyramidy, potravinové talíře). Součástí je problematika spotřebního koše a jeho využití v praxi.

Podpořeno projektem „Zvýšení kvality vzdělávání na UK a jeho relevance pro potřeby trhu práce“ reg.č. CZ.02.2.69/0.0/0.0/16_015/0002362