Charles Explorer logo
🇨🇿

Základy potravinářských technologií

Předmět na 3. lékařská fakulta |
CPHKPT3

Sylabus

Základní principy technologií a požadavky na suroviny v oblasti masné výroby zpracování drůbeže a vajec mlékárenství zpracování rostlinných tuků a způsoby náhrady tuků zpracování kakaových bobů technologie nečokoládových cukrovinek cukrovarnictví a použití necukerných sladidel

škrobárenství mlýnsko-pekárenské technologie, technologie trvanlivého pečiva a těstovin principů konzervárenství a zpracování ovoce a zeleniny včetně brambor principů fermentačních technologií a výroby organických kyselin sladovnictví a výrobě piva vinařství, lihovarnictví a drožďárenství

úpravy technologických a odpadních vod a výroby a třídění nealko nápojů

Stručný přehled fyzikálně chemických procesů výroby potravin

Anotace

Předmět je vyučován v bakalářském studijním programu Specializace ve zdravotnictví - Obor: Veřejné zdravotnictví - kombinovaná forma. Předmět je zaměřen na pochopení základů zpracovatelských technologií v členění charakteristika surovin, základní technologické operace od přejímky surovin do finalizace konečného výrobku, nutriční přínos jednotlivých komodit, přehled technologických operací a základních procesů výroby jednotlivých potravinářských komodit.