Kontrola jakosti potravin dle platné legislativy EU a ČR. Základní metody analýzy potravin – stanovení sušiny, tuků, cukrů, bílkovin a vody.
Stanovení nutriční hodnoty potravin, vitamínů a antioxidantů Aktuální trendy v oblasti přístrojové techniky na poli chromatografických separačních metod v analýze potravin. Moderní detekční techniky a hmotnostní spektrometrie v analýze potravin.
Moderní techniky úprav vzorků v analýze potravinových matric. Metody detekce původu potravin a falšování chráněných značek.
Metody stanovení antioxidantů, vitamínů a dalších biologicky aktivních látek v ovoci a zelenině. Kvalita potravin a nutraceutik.
Analýza mykotoxinů, residuí pesticidů a dalších kontaminujících látek v potravinách. Analýza barviv, konzervantů a zakázaných aditiv v potravinách.
Mikrobiologická kontrola jakosti potravin. Potraviny z pohledu nutričního specialisty.
Problematika GMO a geneticky modifikovaných potravin.