1. Předmet analytické chemie. Nástroje a jazyk analytické chemie. Klasifikace analytických technik. Příprava vzorku pro analýzu
2. Chemické rovnováhy v analytické chemii. Srážecí reakce. Redoxní reakce. Neutralizační reakce. Komplexotvorné reakce. Braun-Le Châtelieruv princip. Pufry.
3. Úvod do kvalitativní analýzy látek. Pracovní technika kvalitativní analýzy. Vybrané reakce a důkazy aniontů a kationtů.
4. Vážková a odměrná analýza. Elementární pojmy kvantitativní analýzy. Gravimetrie. Acidobázické, redoxní a srážecí titrace, komplexometrie.
5. Chromatografické dělící metody. Úvod do teorie chromatografie, sloupcová chromatografie. Plynová a kapalinová chromatografie, prehled ostatních chromatografických technik. Elektroforéza.
6. Elektrochemické metody Potenciometrie, voltametrie a polarografie, coulometrie, konduktometrie.
7. Spektroskopické metody UV-VIS a infračervená spektroskopie, kolorimetrie. Atomová absorpční spektroskopie, hmotnostní spektroskopie.
8. Chemické senzory. Pojem senzoru, statické a dynamické charakteristiky senzoru. Príklady senzorů chemických látek.
Základní pojmy analytické chemie, klasifikace analytických technik, chemické rovnováhy v analytické chemii. Kvalitativní analýza.
Gravimetrické metody. Titracní metody.
Chromatografické metody. Elektrochemické metody.
Spektroskopické metody. Chemické senzory.