Vodné roztoky - fyzikální vlastnosti vody, ionty, pH, pufry. Aminokyseliny, primární a prostorová struktura proteinů.
Fyzikální síly určující strukturu proteinů a nekovalentní interakce proteinů s biologickými systémy a umělými povrchy. Acido-basické vlastnosti proteinů, hydrofobní vazba.
Lipidy, micely a dvojné vrstvy amfifilních molekul, buněčné membrány. Struktura nukleových kyselin a fyzikální síly, které jí stabilizují, replikace, transkripce, translace.
Enzymová katalýza, substrátová specificita, inhibice. Protilátky a antigeny, membránové receptory, ligandy.
Afinitní chromatografie, imunoanalýza, receptory pro afinitní biosenzory, DNA a proteinové čipy. Rozhraní mezi umělým povrchem a biologickým prostředím, adsorpce proteinů, interakce s krví, interakce s buňkami.
Nanobiotechnologie, současné trendy.
Úvod do biochemie pro studenty fyziky a technických věd s interdisciplinárním zaměřením do aplikací v biotechnologiích a medicíně. Voda, proteiny, lipidy, polysacharidy, nukleové kyseliny.
Intramolekulární a mezimolekulární fyzikální interakce biologických makromolekul. Biospecifické interakce, receptor-ligand, protilátka-antigen, enzym-substrát, komplementarita oligonukleotidů.
Afinitní biochemické metody, afinitní biosenzory. Interakce umělých materiálů a objektů s biologickým prostředím.
Nanobiotechnologie.
Pro tento dotaz bohužel nemáme k dispozici žádné další výsledky.