Charles Explorer logo
🇨🇿

Nauka o potravinách

Předmět na Pedagogická fakulta |
O02317030

Sylabus

* Obsah kurzu:

- Úvod do studia předmětu.Rozdělení poživatin

- Jednotlivé skupiny a druhy potraviny - chemické složení, použití a tržní druhy

- Obiloviny a cereální výrobky

- Zelenina a brambory

- Luštěniny

- Ovoce

- Maso a masné výrobky

- Mléko a mléčné výrobky

- Vejce ve výživě

- Tuky a cukry jako potraviny

- Pochutiny

- Vybrané kapitoly zákona o potravinách

Požadavky k zápočtu:

- Aktivní účast v seminářích

- Úspěšné absolvování zadaných testů

Anotace

Předmět zkoumá nutriční hodnoty jednotlivých druhů potravin, faktory ovlivňující výživovou hodnotu při skladování a technologických úpravách potravin rostlinného a živočišného původu. Seznamuje s platnou legislativou o ochraně veřejného zdraví, se zákonem o potravinách a příslušnými vyhláškami.