Charles Explorer logo
🇬🇧

Food Study

Class at Faculty of Education |
O02317030

This text is not available in the current language. Showing version "cs".Syllabus

* Obsah kurzu:

- Úvod do studia předmětu.Rozdělení poživatin

- Jednotlivé skupiny a druhy potraviny - chemické složení, použití a tržní druhy

- Obiloviny a cereální výrobky

- Zelenina a brambory

- Luštěniny

- Ovoce

- Maso a masné výrobky

- Mléko a mléčné výrobky

- Vejce ve výživě

- Tuky a cukry jako potraviny

- Pochutiny

- Vybrané kapitoly zákona o potravinách

Požadavky k zápočtu:

- Aktivní účast v seminářích

- Úspěšné absolvování zadaných testů

Annotation

The course studies nutritious values of various kinds of food and factors affecting the nutritious value during storage and technical alteration of food of vegetal and animal origin. Besides, the course provides an overview on current legislation on public health protection and food directives.