Charles Explorer logo
🇨🇿

Seminář z výživy

Předmět na Pedagogická fakulta |
O02317032

Sylabus

* Obsah kurzu:

- Kurz je zaměřen na získání základních znalostí a dovedností z oblasti technologie přípravy pokrmů s aspektem budoucího uplatnění ve výuce předmětu Výživa a příprava pokrmů na základní škole.

- Technologie přípravy pokrmů - přípravná fáze, druhy tepelné úpravy, změny vlastností surovin vlivem tepelných úprav, příprava pokrmů zastudena Zadání seminární práce - praktické cvičení pro žáky ZŠ (menu, výběr potravin, normování, rozpis činností aj.).

- Teoretická část výuky bude probíhat v úterý dle rozvrhu

- Praktická cvičení se budou konat na pracovišti v budově ZŠ Socháňova, Praha 6 v termínech:

* Skupina A: 21.10. + 4.11. + 11.11.2005

* Skupina B: 25.11. + 2.12. + 9.12.2005

Podmínky udělení zápočtu:

- 100% účast na pěti cvičeních

- Úspěšné absolvování všech zadaných testů

- Zpracování seminární práce dle zadání.

Anotace

Seminář je zaměřen na úlohu výživy v prevenci onemocnění, na pronikání cizorodých látek do potravního řetězce. Seznamuje s alternativními směry ve výživě a netradičními potravinářskými výrobky (bioprodukty, funkční potraviny, geneticky modifikované potraviny aj.).

Součástí je praktické zvládnutí vybraných technologických postupů.