* Obsah kurzu:
- Kurz je zaměřen na získání základních znalostí a dovedností z oblasti technologie přípravy pokrmů s aspektem budoucího uplatnění ve výuce předmětu Výživa a příprava pokrmů na základní škole.
- Technologie přípravy pokrmů - přípravná fáze, druhy tepelné úpravy, změny vlastností surovin vlivem tepelných úprav, příprava pokrmů zastudena Zadání seminární práce - praktické cvičení pro žáky ZŠ (menu, výběr potravin, normování, rozpis činností aj.).
- Teoretická část výuky bude probíhat v úterý dle rozvrhu
- Praktická cvičení se budou konat na pracovišti v budově ZŠ Socháňova, Praha 6 v termínech:
* Skupina A: 21.10. + 4.11. + 11.11.2005
* Skupina B: 25.11. + 2.12. + 9.12.2005
Podmínky udělení zápočtu:
- 100% účast na pěti cvičeních
- Úspěšné absolvování všech zadaných testů
- Zpracování seminární práce dle zadání.
Seminář je zaměřen na úlohu výživy v prevenci onemocnění, na pronikání cizorodých látek do potravního řetězce. Seznamuje s alternativními směry ve výživě a netradičními potravinářskými výrobky (bioprodukty, funkční potraviny, geneticky modifikované potraviny aj.).
Součástí je praktické zvládnutí vybraných technologických postupů.