Úvod do předmětu
Vodárenství, odpadní vody
Základy výroby anorganických sloučenin, technicky významné plyny
Výroba průmyslových hnojiv, pesticidy, fungicidy
Zpracování ropy a zemního plynu
Výroba barviv, plastů, makromolekulární látky
Výrobní postupy v potravinářství - mlékárenský průmysl
Výrobní postupy v potravinářství - masný průmys
Výrobní postupy v potravinářství- cukrovarnictví
Výrobní postupy v potravin ářství- pivovarnictví a lihovarnictví
Výroba léčiv
Biotechnologie, využití mikroorganismů, GMO
Předmět je vytvořen v návaznosti na vědomosti a znalosti ze základních chemických předmětů. Obsahuje prezentace základů výrob z oblasti anorganické a organické chemie, chemie potravin ve vybraných oborech a farmaceutické chemie. Do souboru prezentací jsou zařazeny poznatky o využití mikroorganismů v biotechnologiích.
K doplnění přednášek jsou k vybraným tématům zařazeny exkurze.