Charles Explorer logo
🇨🇿

Kvalita a bezpečnost poživatin

Předmět na Pedagogická fakulta |
OPBY4P031A

Sylabus

1.Repetitorium z Výživy člověka (Výživy I)

2. Systém zajišťování bezpečnosti potravin v ČR a EU.

3. Kvalita potravin v ČR.

4. Základy zbožíznalství.

5. Doplňky stravy a jejich využití.

6. Změna výživové hodnoty potravin během kulinárního zpracování.

7. Změna výživové hodnoty potravin během skladování.

8. Platná legislativa v oblasti hromadného stravování.

9. Projekty podpory zdravého stravování na školách.

10. Výuka zdravé výživy nejen teoreticky, ale i prakticky (projekt studentů).

11. Senzorické posouzení vybraných potravinářských výrobků.

Anotace

Tento předmět navazuje na předmět Výživa člověka. Přináší vhled do specifikace jednotlivých potravinářských komodit, do systému zabezpečujícího bezpečnost a nezávadnost potravin, do změn nutriční hodnoty stravy v důsledku skladování a technologických úprav.

Studijní programy