1.Repetitorium z Výživy člověka (Výživy I)
2. Systém zajišťování bezpečnosti potravin v ČR a EU.
3. Kvalita potravin v ČR.
4. Základy zbožíznalství.
5. Dopl ňky stravy a jejich využití.
6. Změna výživové hodnoty potravin během kulinárního zpracování.
7. Změna výživové hodnoty potravin během skladování.
8. Platná legislativa v oblasti hromadného stravování.
9. Projekty podpory zdravého stravování na školách.
10. Výuka zdravé výživy nejen teoreticky, ale i prakticky (projekt studentů).
11. Senzorické posouzení vybraných potravinářských výrobků.
Tento předmět navazuje na předmět Výživa člověka. Přináší vhled do specifikace jednotlivých potravinářských komodit, do systému zabezpečujícího bezpečnost a nezávadnost potravin, do změn nutriční hodnoty stravy v důsledku skladování a technologických úprav.