1. Opakování znalostí z oblasti výživy, technologie přípravy stravy a potravinářských komodit. 2.
Specifické nároky na výživu u jednotlivých skupin obyvatel. 3. Kvalita potravin, změny nutriční hodnoty při technologickém zpracování. 4.Onemocnění plynoucí z nesprávné výživy. 5. Formování nutričních návyků u dětí a dospívajících, prevence poruch příjmu potravy jako součást výchovy ke zdraví. Problémy alternativních směrů ve výživě. 6.
Informace nutné pro sestavení správného stravovacího a pohybového režimu klienta a jejich metody jeho zjišťování. 7.Léčebná výživa v klinické praxi. 8. Specifika odborného poradenství a konzultační činnosti v oblasti zdravé výživy
V předmětu se studenti seznamují s aktuálními problémy výživy a jejím vlivem na zdravotní stav člověka. Předkládá výživu jako komplex biologických a sociálních faktorů, který proniká celým životem člověka.
Sleduje vliv výživy na fyzické i duševní zdraví a vývoj nutričního chování člověka. Předmět se rovněž zabývá výživovými potřebami vybraných skupin obyvatel. Část předmětu je rovněž věnována komunikaci mezi klientem a poradcem.