Charles Explorer logo
🇬🇧

Biochemistry and Basics of Nutrition

Class at Faculty of Physical Education and Sport |
PFYB102TS

This text is not available in the current language. Showing version "cs".Syllabus

Témata přednášek:

1. Obecné principy biochemie, složení živé hmoty, voda, biokatalyzátory

2. Biochemie cukrů, tuků a bílkovin

3. Metabolismus cukrů, tuků a bílkovin

4. Dýchací řetězec

5. Nukleové kyseliny a jejich role v organismu

6. Proteosyntéza a její význam pro život

7. Přenos vzruchu a svalové práce

8. Význam výživy a základní terminologie

9. Sacharidy ve výživě člověka

10. Tuky ve výživě člověka

11. Bílkoviny ve výživě člověka

12. Mikronutrienty, pitný režim

13. Diagnostické metody v dietologii

14. Specifika výživy, alternativní způsoby výživy

Annotation

The subject deals with basic biochemical processes in the organism in the context of rational nutrition.