Cílem studie bylo zhodnocení vlivu dlouhodobého podávání nápoje se zvýšeným obsahem syrovátkových proteinů a sníženým obsahem laktózy vyrobeného podle nové receptury (Nutrisen) seniorům žijícím v institucionalizované péči. Studie proběhla u 47 klientů domova důchodců v Praze starších 65 let v obdob í květen - červenec 2013.
Suplementovaná skupina (23 osob) konzumovala denně 200 ml mléčného nápoje ve třech různých chuťových variantách po dobu 8 týdnů. Kontrolní skupina konzumovala běžnou stravu.
Byly hodnoceny antropometrické a biochemické ukazatele nutričního stavu a snášenlivost preparátu při dlouhodobém podávání. Nutričně definovaný mléčný nápoj byl v osmitýdenní klinické studii seniory dobře snášen a měl příznivý vliv na vývoj hmotnosti, hladinu albuminu, prealbuminu, vitaminu D a HDL-cholesterolu.