Charles Explorer logo
🇨🇿

Biomateriály a jejich povrchy, XI

Publikace

Abstrakt

"BIOMATERIÁLY A JEJICH POVRCHY" je odborný seminář se speciálním zaměřením na metody testování biokompatibility, charakterizace a modifikace biomateriálů a jejich povrchů. Seminář pořádají Společnost pro kompozitní a uhlíkové materiály, z.s., Fakulta strojní Českého vysokého učení technického v Praze, Ústav struktury a mechaniky hornin AV ČR, v.v.i., Biomedicínské centrum Lékařské fakulty v Plzni, Univerzity Karlovy za podpory výzkumného programu QUALITAS - Kvalitní život ve zdraví i nemoci - Strategie AV21.

Cílem semináře je informovat účastníky o základní problematice biomateriálů a současném stavu výzkumu a vývoje i výroby protetik či umělých náhrad v České republice. Na semináři se účastníci a studenti potkávají s předními vědeckými kapacitami v oboru biomateriálů a povrchů (materiálové inženýrství, medicína, fyzika, chemie, biologie) a s odborníky z praxe (lékaři, představitelé předních českých firem v oboru).

Stejně jako v minulých letech je smyslem letošního jedenáctého ročníku seznámení se současnými trendy v jednotlivých oborech a především přátelská, neformální diskuse o tom, co nám nejde.