Cílem projektu bylo vytvořit stabilní, biologicky dobře rozpustný doplněk stravy, který bude pozitivně působit na posílení imunitního systéme a zejména bude epigeneticky aktivní. Formulace byla optimalizována přidáním sušeného kozího mléka v práškové formě a černého pepře, formulací se zvýšila stabilita a trvanlivost produktu.
Pro zlepšení chuti byla přidána další složka - steviol. Doplněk stravy s obsahem kurkuminu byl vytvořen bez použití konzervantů a umělých stabilizátorů.
Stabilita doplňku může být výrazně zlepšena přidáním šípkového extraktu (z plodu růže, Rose canina). Extrakt vykazuje mimo jiné i antioxidační a antimikrobiální aktivitu.
Cílem inovace je zejména zvýšit biodostupnost a bioaktivitu směsi s kurkumínem, obsahující 48,96-62,46 % hmotn. sušeného kozího mléka a 30-40 % kurkumínového extraktu, 0,04-5 % steviolu, 7,5-10 % černého pepře, přípravek dále může obsahovat 0-5 % šípkového extraktu. Obsah vlhkosti jednotlivých komponent před jejich smísením a homogenizací je maximálně 15 % hmotnosti.