Kapitola Reflexe živočišné výroby Argentiny v materiálech českých cestovatelů a emigrantů na počátku 20. století. V tomto období byla Argentina známá svými produkty jako maso, kůže nebo vlna, které pocházely z velkých farem zvaných estancias a byly dále zpracovávány v továrnách nebo na jatkách zvaných frigoríficos.
Nebyla náhoda, že chov zvířat zaujal i české návštěvníky Jižní Ameriky. Tato studie by chtěla představit některé z těchto osobností a jejich myšlenky na toto světově proslulé odvětví.
Kvalitativně analyzuje d íla Zdeňka Fafla, Vojtěcha Vaníčka a Ferdinanda Klindery jako ekonomických expertů vyslaných rakouskou vládou do Argentiny, aby prozkoumali exportní a importní příležitosti pro habsburskou monarchii. Hlavním cílem je zjistit, jak charakterizovali argentinský chov zvířat a co je na něm fascinovalo.
Podobně bychom analyzovali jejich názor na roli argentinských produktů na rakouském trhu.